Princip - Mobilitet

 

 

5th wheel RV trailer, Sættevogns rekreativt trailer, er en stor camping vogn som spændes for den trækkende bil, helt på samme måde som en lastvogns sættevogns trailer.

Her anvendes en pickup som den trækkende vogn. Pickuppen udstyres med skammel for sammenkoblingen. Denne skammel monteres på ladet med tyngdepunkt lige foran bagakslen. Pickuppen udstyres derudover med luftbremse anordning for bremsning af traileren.

 

Traileren læger i sammenkoblet tilstand en del vægt over på pickuppens lad.

Denne vægtfordeling er vigtig for at opnå et sammenhængende køretøj med optimale køreegenskaber. Køreegenskaberne er helt anderledes, og meget mere behageligt og sikkert at kører med, i forhold til en kugle koblet campingvogn. Ingen vuggende eller slingrende oplevelser.

 

Konceptet i Titanium 5th wheel RV trailer med “cap over” hvor traileren går udover pickuppens kabine er genial. Med denne konstruktion opnås er optimeret aerodynamik, samtidig med at der, med samme camper størrelse, opnås et korter vogntog og dermed et mere smidigt vogntog. Kort aksel afstand fra pickuppen til trailerens aksler.

 

Til og frakoblingen er enkel og lige til. Der bakkes til, og koblingen går i låst position. Ingen manuelle løft eller skubben og trækken. Trykluft for bremser og el tilsluttes.

 

På pladsen, eller hvor man nu ønsker at slå sig ned, skydes siderne, slide outs, ud elektrisk. Afhængig af model kan der være fra 1 slide out til 3.

 

Med udslået trailer kan bredden komme op på 4 m, og masser af plads i camping traileren.

 

 

 

http://www.glendalerv.com/2010/Titanium/Images/New28E33SAiComplete.JPG

 

http://www.glendalerv.com/2008/Titanium/Images/comparison1.gif